Aart Molenaar, oprichter van DZ

Op 9 april bereikte ons het trieste bericht dat Aart Molenaar is overleden. Wij herinneren Aart in eerste plaats als een goede vriend, maar ook als een gedreven collega met een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Aart heeft zich als raadslid voor Democratisch Zaanstad jaren lang en vaak met succes ingezet voor inwoners die tegen gemeentelijke muren opliepen viagra andorra sin receta. Hij stak zijn mening en emoties niet onder stoelen of banken. Hem daarin steunen was makkelijk, leuk en gaf een gevoel van trots, liefde, respect en heel vaak veel plezier. Hem afremmen in het uiten van vooral emotioneel aangedreven meningen was moeilijker, maar uiteindelijk kwamen we er altijd wel samen uit.

Alleen de laatste keer dat de fractie van Democratisch Zaanstad Aart moest overtuigen dat rationeel denken en handelen beter was dan het volgen van emoties, is dat tot onze grote spijt niet gelukt. Vanaf 2016 liet Aart’s gezondheid het niet meer toe zijn zware, doch door hem zo geliefde taken als fractievoorzitter en raadslid uit te voeren. Zijn emotionele denken won het in dat opzicht van het rationele. Het lukte ons niet hem ervan te overtuigen dat het beter voor hem, de fractie én de opositie in de raad was om een stap terug te doen.  Tot verdriet en spijt van ieder partij- en fractielid leidde dit, toen het raadswerk er onherstelbaar onder ging lijden, tot een breuk met Democratisch Zaanstad.

Toch bleef Aart altijd in onze gedachten. Vaak werden tijdens fractievergaderingen en na raadsvergaderingen met gedachtes van liefde en respect nog anekdotes over Aart opgehaald. Vaak werd er nog hardop gevraagd “Hoe zou Aart dit hebben aangepakt”. Aart was en bleef voor ons altijd het grote voorbeeld. Een stimulance om het net zo goed te doen, of om het nog beter te doen. De fractie heeft Aart de laatste jaren erg gemist. De opositie heeft Aart erg gemist. De gemeenteraad heeft Aart erg gemist.

Nu resten ons, naast de tranen om zijn heengaan, alleen nog de mooie gedachten aan Aart Molenaar in zijn beste jaren als vriend, gemeenteraadslid en voorvechter van rechtvaardigheid en een beter Zaanstad. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Dag Aart. Rust zacht.

Aart Molenaar, lijsttrekker en fractievoorzitter voor DZ bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014

Please follow and like us: